lørdag 16. juli 2011

Dykk #5 og dykk #6

Som rimelig ferske open water dykkere fant vi ut at det kunne være lurt å teste ferdighetene et par ganger til før vi dro hjem til tørrdraktslandet i nord. 
Gangga divers, dykkeklubben på hotellet, fikk det ærefulle oppdraget og turen gikk til Shark point og Han's reef rett utenfor Gili øyene. 


Aller først fikk vi en positiv overraskelse: her dykker de med mye tynnere våtdrakter som er veldig, veldig mye enklere å bevege seg i og få på enn de litt tykkere draktene på Lembongan i tillegg trenger vi færre lodd! :D 

Klokken ni var det klart for avgang, vi var fem dykkere i båten og 2 divemastere/instruktører. 
Skal ikke nekte for et par sommerfugler i magen, men da det var tid for backward roll i vannet så var vi rimelige klare begge to. 

Shark Point er en sammenstilling av soft coralls, og er fra 10-40 meter dypt.
Vi så mange skilpadder og så kom denne karen svømmende forbi (eller iallfall en nær slektning): 

De er ganske elegante når man se de i vann, på litt avstand! :) 
Ellers så vi angelfish, clownfish, boxfish og en skokk med andre fisker. 

Det andre dykket, Han's reef (3-25 meter) er et litt annerledes korallrev, med ulike fjellformasjoner og mindre fisker. Her så vi blant annet cuttlefish som skiftet farge dersom den ble redd (vi skremte den ikke vi altså, men divemasteren vår gjorde noen forsøk): 

Vi var så heldige at de satte sammen en gruppe med dykkere med samme erfaring og interesse (Robert og Dinah som dykket sammen med oss hadde 406 dykk i dag.. vi har seks.. same same, only a little bit different) og Dinah tok masse bilder som vi håper vi kan få kopiere litt senere i dag! 
Da har vi noen minner fra disse dykkene også i tillegg til videoen fra Toyapakeh og Buyuk! 

Vi blir tryggere og tryggere i vannet og med ikke mindre enn tre driftdives i lomma så kan vi vel snart kalle oss divers med rette! :) Gøy er det iallfall, selv om panikken ikke er langt fra overflaten til tider (skal ikke så mye til før vi puster litt raskere og litt mindre kontrollert)! 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar